[...] Mogą to być kanapki z ciemnego pieczywa z chudym twarogiem i łyżeczką dzemu na to, od czasu do czasu polecam tutaj jakąś tłustą rybkę- makrelę bądź śledzia- zawierają kwasy omega-3 również bardzo potrzebne organizmowi. **Kolacja** Ponieważ w tym miejscu zazwyczaj mój poziom węglowodanów czy tłuszczy został osiągnięty zjadam tuńczyka w sosie [...]
[...] które uaktywniają większą ilość neuronów. • orzeszki ziemne. Zawierają cholinę naprawiającą błony neuronów i poprawiającą przepływ informacji. • makrela. Jest źródłem kwasu omega-6 GLA. Wspomaga pamięć i koncentrację. • miłorząb japoński. Zawiera fitozwiązki, które poprawiają odżywienie mózgu oraz poprawiają koncentrację. stres • szklanka soku [...]
Jak jeść aby dłużej cieszyć się życiem? Kwasy tłuszczowe nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone, białka pochodzenia zwierzęcego i roślinnego, węglowodany o niskim bądź wysokim indeksie glikemicznym , dobry i zły cholesterol - w natłoku nazw i porad żywieniowych łatwo się pogubić. Jak wynika z badań opinii publicznej przeprowadzonych na [...]
[...] wystarczajacej ilosci podstawowych kwasów tluszczowych. Fakt: Amerykanie spozywaja o wiele za duzo jednego rodzaju EFA (podstawowych kwasów tluszczowych) (kwasy tluszczowe omega-6 znajdujace sie w wiekszosci wielonienasyconych olejach roslinnych) ale niewystarczajaco duzo innego rodzaju EFA (kwasy tluszczowe omega-3 znajdujace sie w rybach, [...]
[...] choć raz w tygodniu zje rybę zamiast wieprzowiny, zrezygnuje ze słodyczy, to bardzo dobrze ! Ale kiedy słyszę o młodych ludziach garściami łykających kapsułki omega -3, łyżkami pijących olej lniany „bo to przecież działa pro zdrowotnie, bo to przecież zdrowe"! To z miejsca odesłałbym ich do czytania badań przedstawionych przeze [...]
Witam wszystkie Ladies :) (z gory przepraszam za brak polskich liter) Podczytuje forum juz od jakiegos czasu, od 2 tygodni staram sie ogarnac moja diete zgodnie z waszymi zasadami (tu jeszcze troche mi zajmie zanim naucze sie jesc tak jak trzeba) i mysle, ze przyszedl czas sie przedstawic i poprowadzic wlasny dziennik. Ankieta: ****DANE [...]
[...] na ich bazie margaryny miękkie oraz tłuszcze wchodzące w skład tłustych ryb morskich. Szczególnie te ostatnie zawierają cenne dla naszego organizmu kwasy tłuszczowe omega-3 wykazujące korzystne działanie antymiażdżycowe. W wśród produktów pochodzenia roślinnego, cennym ich źródłem jest olej lniany oraz orzechy włoskie. Korzystnie działa [...]
[...] ryzyko chorób serca i raka. Z nich zrezygnuj. Jedz za to oleje roślinne i ryby, bogate w dobre tłuszcze jedno- i wielonienasycone (do których należą słynne kwasy tłuszczowe omega-3). Mogą one nawet zmniejszać prawdopodobieństwo chorób serca, raka, depresji i choroby Alzheimera. To nie koniec. Owszem, wszystkie tłuszcze (nawet te dobre) [...]
Wiem ze tematów o podobnej tematce było juz kilka. Ja przedstawie tutaj mniej drastyczny sposób (niz głodówka,lewatywy) i w miare tani sposób na oczyszczenie organizmu z róznego rodzaju toksyn,ponadto wzmacnia wątrobę, jelita oraz układ krążenia i stosowany jest jako środek oczyszczający krew. Wiele osob może nawet o tym nie wiedzieć, a ma w sobie [...]
[...] mięśni. Arginina w połączeniu z innymi składnikami wywiera znaczny wpływ na układ odpornościowy. Np. włączenie do diety ciężko chorych pacjentów arganiny, glutaminy i omega-3 kwasów tłuszczowych zmniejsza zapadalność na poważne infekcje. (Oczywiście w takim wypadku nie ma pewności jak duży ma w tym udział arginina) L-arginina podawana [...]
Po kilku tygodniach studiowania artykułów na sfd postanowiłam do Was dołączyć. Tak w skrócie o sobie mogę napisać że jakiś rok temu usłyszałam że jestem gruba i mogłabym schudnąć, wtedy się wszystko zaczęło. Ważyłam 56kg, ładnie wyrzeźbione mięśnie, wspaniała kondycja (jeździłam maratony 200km) żadnego problemu z jedzeniem. Od kiedy zaczęłam się [...]
[...] Omega-3Ÿ - 1000 mg 60 kaps. x4 GOLD OMEGA-3 jest suplementem diety zwierającym wysokogatunkowy koncentrat olejowy z ryb zimnowodnych, obfitujący w kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 wykazujące wybitne właściwości prozdrowotne. Kwasy omega-3 wspomagają pracę serca i mózgu, chronią przed miażdżycą i rozwojem nowotworów, przeciwdziałają otyłości [...]
Witam wszystkich maniaków żelastwa :-) Nazywam się Jacek Żardecki rocznik 82 i pewnie większość mnie tu zna albo gorzej albo lepiej lub chociaż kojarzy sylwetki szczególnie ud i łydek :-) Pomad 15 lat w temacie kulturystyki. 2 miejsce na Debiutach kulturystycznych w kat. do 90kg w 2011r, potem nieudane ale jednak Mistrzostwa Pomorza no i seria [...]
[...] kilka kilogramów wody, mięsni i tłuszczu(kolejność nie przypadkowa !!!!). Dieta polega głownie na jedzeniu białka (piersi z kurczak, indyka, chude ryby i ser) oraz 6 g omega-3 do tego parę warzyw(sałatę, szpinak, pomidor, ogórek).Jedno dniowy jadłospis wygląda przeważnie tak : Śniadanie Mintaj Ogórek 2g omega-3 Śniadanie 2 Pierś z kurczaka [...]
EFEKTY UBOCZNE Pamiętaj, że niezależnie od tego, jak ostrożnie postępujesz z prohormonami, zawsze istnieje niebezpieczeństwo wystąpienia działań ubocznych. Po połknięciu preparatu może on wejść w interakcję z prawie każdą tkanką organizmu. Dlatego efekty uboczne mają prawo wystąpić w przypadku systematycznego stosowania jakiegokolwiek hormonu. [...]
[...] Z całą pewnością warto zrobić na stole dużo więcej miejsca dla ryb. Ryby pełnomorskie, także popularne u nas śledzie czy dorsze, mają mnóstwo cennych kwasów tłuszczowych omega-3. Ci z nas, którzy nie lubią niczego, co pochodzi z morza, powinni zastąpić schabowego lub befsztyk np. stekiem drobiowym (najlepiej z rusztu albo z piekarnika). To [...]
[...] stawom. JESC WIECEJ RYB Wskazane jest wzbogacenie jadłospisu o ryby z zimnych mórz i oceanów, takie jak łosoś, śledź czy sardynka. Są one bogatym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, które korzystnie wpływają na chore stawy, zmniejszając ból i obrzęk. INNE RODZAJE OLEJU W sklepie ze zdrową żywnością można kupić naprzykład olej z wiesiołka ( [...]
[...] także objawy alergii pokarmowych (szczególnie na mleko i zboża). Także żywność wysoko przetworzona może uczulać. Badania dowiodły, że także wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, zmniejszają odczyn zapalny i ból oraz poranną sztywność stawów, a poprawiają ich ruchomość i wydolność. Występują one w innym produkcie z morza: małżu zielonym. Jego [...]